Marjan Vesel: kako se je nekdanji "fizični delavec" uspel znebiti osteohondroze v enem mesecu

AVTOR: Zorica K. 13.05.2020
Rad bi vam povedal zgodbo o tem, kako mi je uspelo premagati artrozo kolenskih skelpov in Osteohondrozo v križu. Nisem zdravnik in ne bom vam razlagal, kako sem bolezen pozdravil, ampak samo to, kaj se je zgodilo.

Star sem 62 let in sem upokojen. Pred upokojitvijo se delal na plavžu v metalurškem obratu. Na začetku sem bil le delavec, nato pa sem napredoval na delovno mesto varnostnega inženirja. Tisti, ki poznajo delo na plavžu, vedo, da se močno razlikuje od dela jeklarja. Jeklarji samo skrbijo za taljenje jekla, vse, kar morajo početi, je pritiskati na gumbe in upravljati z ročkami. Mi pa smo vse počeli na staromoden način. Če smo morali, smo uporabljali lopate, včasih celo lomilke. Blizu peči je bilo neverjetno vroče in suho, pred čemer nismo mogli pobegniti. Tam sem si dobesedno uničil kolena in križ.

Stalne bolečine imajo neposreden negativen vpliv na videz in v treh letih sem se zelo postaral.
Še dobro, da sem se lahko upokojil že pri 50 letih zaradi zdravju škodljivega delovnega mesta. Preprosto nisem imel dovolj moči, da bi še lahko delal. Zadnje leto sem delal le s pomočjo anestetikov . Imel sem srečo - odprlo se je delovno mesto inženirja. Nova služba je bila precej lažja od starejše, daleč stran od peči. Zdravje se je malo izboljšalo, tudi bolečina je bila lažja, tako da sem bil nekaj časa celo brez anestetikov. A tri leta pred upokojitvijo se mi je pripetila nesreča. Na ribičiji sem se močno udaril v nogo in zaradi bolečine in ponovnega jemanja anestetika se je porušilo moje krhko ravnovesje in ponovno so se pojavile ostre bolečine v kolenih in križu.
Zaradi poškodbe je artritis napredoval zelo hitro.
Z grozo samo pomislim na ta tri leta. Bil sem v pravem peklu! Zjutraj mi je žena dala diklofenak, nato sem vzel še enega v službi in še enega zvečer, ko sem prišel domov. Zakaj za vraga se nisem upokojil, to se verjetno sprašujete? Ker sem moral pomagati svojemu sinu, ki je ravno okoli tistega časa dobil otroka in izgubil službo. Moral sem pomagati njegovi družini.

Zadnje leto sem hodil s pomočjo palice. Ravno pred naslednjim pregledom pri zdravniku sem napisal pismo o odpovedi. Pregleda tako ali tako ne bi opravil.
Kako sem se pozdravil
Ker imam bogate izkušnje z boleznimi sklepov, lahko rečem, da zdravniki po večini vedo le za Kondrosamin, čeprav včasih predpišejo tudi Hidrokortizon ali Diprospan.

To NE POMAGA!

Poleg tega stalno jemanje diklofenaka za lajšanje bolečin povzroča bolečine v želodcu. Za zaščito želodca sem moral zato jemati tudi bizmutov subnitrat.

Medtem ko sem iskal učinkovito zdravilo, so mi štirikrat punktirali koleno. Pri zadnji punktaciji mi je zdravnik povedal, da je v kolenu prisoten gnoj in da bom po vsej verjetnosti kmalu potreboval endoprotezo kolena. V koleno bi mi vstavili umetni sklep. Tako sem začel poizvedovati o operaciji, vendar bi tudi po uspešni operaciji moral hoditi s pomočjo palice. Operacija stane minimalno 4000 evrov - to je cena nemške proteze, naše so približno 1000 evrov cenejše, ampak je več možnosti za zaplete. Če povem na kratko, odločil sem se, da o vsem temeljito premislim.

Odločil sem se, da si vzamem čas in premislim o svoji prihodnosti.

Vedel sem, da pod nobenim pogojem ne bom ubežal invalidnosti, poleg tega pa tudi nisem imel toliko denarja!

Z ženo sva veliko premišljevala in se pogovarjala (žena me je v vsem res podpirala) in se skupaj odločila za operacijo. Pri 61 letih se življenje ne konča, denar pa tudi imamo zato, da ga zapravljamo...
Nato pa se je zgodil čudež!
V bistvu gre zasluga moji ženi. Njena prijateljica iz šole je poročena z mestnim uradnikom, ki je tako kot jaz trpel za bolečinami v kolenu, mogoče sicer malo manj.

Nekega dne je bila žena v mestu in videla avtomobil, ki se je ustavil blizu nje. Iz avta je skočil mož njene prijateljice in poskočno odkorakal v trgovino.

Ko je Sandra, moja žena, ta dan prišla domov, je poklicala svojo prijateljico in jo vprašala, kako si je Janez tako hitro pozdravil koleno. Kot smo vedeli, ni šel na operacijo, sicer pa po operaciji ljudje ponavadi ne tečejo naokoli.

Moja žena, Sandra, je tista, ki me je rešila in večno ji bom hvaležen.
Izkazalo se je, da gredo zasluge novemu izdelku - Motion Free. Mož prijateljice moje žene se je pozdravil v enem mesecu. Da se razumemo: V ENEM MESECU!

Oba z ženo sva bila hkrati navdušena in jezna, saj izdelka pri nas ni bilo za dobiti, ni se nama pa niti sanjalo, kako bi ga naročila iz ZDA, kjer je skoraj vse na voljo na recept. Tako sem se še naprej pripravljal na operacijo.

Po mesecu in pol nas je poklicala ženina prijateljica in nam sporočila, da je balzam Motion Free zdaj certificiran in na voljo tudi pri nas. Žena jo je prosila, naj izve čim več podrobnosti za naročila in potem sva lahko oddala naročilo, ampak samo na uradni spletni strani. Mislim, da sva bila ena izmed prvih, ki so balzam naročili na njihovi strani!


Balzam sem začel uporabljati za svoje nesrečno koleno in križ. In učinki so bili takoj opazni!

Najprej sem mislil, da balzam deluje kot anestetik, ker se je bolečina zmanjšala že 5-10 min po nanosu. Počutil sem se neverjetno boljše, tudi bolečine v križu so izginile. Če povem po resnici, sem nad križem obupal že dolgo nazaj, želel sem si, da bi se izboljšalo le koleno, saj sem bil že praktično pred operacijo! Ampak po tednu dni nanašanja balzama sem se lahko sklonil in si obul čevlje brez metrske žlice za čevlje. Takoj mi je bilo jasno, da Motion Free ZDRAVI zelo dobro!

V 2 tednih sem lahko hodil pol ure brez bolečin v kolenih! To pomeni, da sem že okreval! Po še dveh tednih sem bil praktično zdrav - bolečina je izginila! Z lahkoto sem se sklonil, prehodil dolge razdalje in vozil kolo (obožujem kolesarjenje).
Ko si zdrav, je preživljanje časa z vnuki užitek, in ne muka, kot prej, ko sem bil v neznosnih bolečinah.
Od časa, ko sem okreval, je minilo pol leta. Bolečin ni več! Kljub temu, da balzama Motion Free že mesece ne uporabljam. Zdaj grem lovit ribe, delam na vrtu in čuvam vnuke! Z ženo celo načrtujeva potovanje nekam na jug! Žena neprestano nerga, kako lepo je tam...
Spet sem lahko kolesaril in šel na dolge sprehode, tudi po 2 uri.
Torej, če trpite za artritisom, osteohondrozo ali artrozo oziroma, na kratko, če imate bolečine v sklepih in hrbtu, si zapomnite: Motion Free - zdravi sklepe!
comments powered by HyperComments
PRIPOROČENO BRANJE

2018-2020 © Slovensko zdravje. Vse pravice pridržane.
Made on
Tilda