Majhno Švicarsko podjetje proti 100 milijard vrednim svetovnim korporacijam in zdravstvenim lobijem

MANCA KOŠIR
Slovenski zdravstveni lobiji so vplivni in znani po korupciji, visokih cenah ter preplačanih slabih materialih. Majhno Alpsko podjetje je razvilo posebno zobno pasto in sedaj razkriva kako si lahko sami pobelimo zobe na že znan način brez dragih obiskov pri prej omenjenih tajkunih.
Stanje zobozdravstvenih storitev pri nas
Slovensko zdravstvo je v težavah in vsak Slovenec dobro ve, da so vse storitve debelo preplačane, čakalne dobe so tako dolge da marsikdo planiranega posega niti ne dočaka (žalostno ampak resnično), ko pa že pride na vrsto pa je večino storitev ali "boljših" materialov treba kljub zdravstvenemu zavarovanju vseeno doplačati kar iz lastnega žepa.

Zato se vse več Slovencev odloča za samoplačniške storitve, ki jih pogosto izberemo predvsem zaradi dolgih čakalnih vrst v javnem zobozdravstvu in pomanjkljivega kritja nekaterih storitev iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, je pokazala najnovejša raziskava družbe Valicon. Všeč nam je tudi, da smo pri zasebniku na vrsti točno takrat, ko smo naročeni. Seveda je koristno, da zdravju v ustni votlini namenite kar se da veliko pozornosti. Ni pa treba, da vam skrb za zdrave zobe s stroški povzroča sive lase.
Koliko zares stanejo zdravi zobje?
Višina doplačil za nadstandardni material in storitve ter plačil za storitve, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije ali pa jih zaradi čakalnih vrst ne more zagotoviti takoj, ko jih potrebujete, pogosto preseneti. Slovenci te stroške po omenjeni raziskavi praviloma podcenjujemo. Pričakujemo, da bomo plačali manj, kot je dejanski strošek.

S staranjem zobovja se stroški za redno vzdrževanje in popravilo stanja v ustni votlini le še višajo. Zneski, ki jih pustite pri zobozdravniku, bodo tako z vsakim dodatnim letom starosti višji.

Da vam denimo na vstavitev implantata ne bo treba s škrbino v ustih čakati nekaj mesecev in da bo ta izdelan iz nadstandardnih materialov, boste odšteli skoraj povprečno slovensko plačo.

Za vas smo povprašali znanega zobozdravnika dr. Jarca iz Ljubljane kateri so najbolj priljubljeni zobozdravstveni posegi v Sloveniji in koliko stanejo.

- Čiščenje zobnega kamna (ki ga ima glede na raziskave kar 99% prebivalstva) za celotno ustno votlino stane v povprečju 112 EUR in bi ga bilo potrebno izvajati vsaj 2-3 krat letno (odvisno od tipa hrane in pogostosti umivanja zob)

- Zalivka oziroma bela plomba 60-100 EUR

- Profesionalno beljenje zob 250 EUR za en lok ter 400 EUR za oba loka

Metanju denarja skozi okno kar ni videti konca saj ko enkrat obiščemo zobozdravnika nam praviloma najdejo več "težav", ki bi jih bilo pametno rešiti in smo tako kar hitro ob 1000 EUR in več že ob nekaj obiskih.
Manj poznana ampak veliko cenejša metoda o kateri zobozdravniki ne radi spregovorijo
Vsak zobozdravnik vam bo priporočal redno umivanje zob vsaj dvakrat na dan, da preprečite nabiranje zobnih oblog in prekomerno obarvanje zob, ne bo pa vam priporočal zobne paste, ki bi bila proti temu najbolj učinkovita saj je malo znana skrivnost, da obstajajo specialne zobne paste, dostopne samo zdravstvenemu krogu in jih ni mogoče najti na policah v trgovini, lekarni ali na spletu.
"Priznane" zobne paste pomagajo?
Te paste vsebujejo enake sestavine kot paste, ki jih po beljenju zob ali odstranjevanju zobnih oblog zobozdravniki nanesejo na vaše zobe. Redna uporaba takšne paste bi pomenila izgubo dohodka zobozdravnikom, ki največ zaslužijo prav s temi estetskimi posegi in jim je v interesu, da smrtniki nimajo dostopa do takšnih izdelkov.

Splošno znano je namreč da splošno dostopne zobne paste (ne glede na znamko), ki jih lahko kupimo in jih večina nas uporablja in stanejo od 1 EUR do celo 12 EUR niso tako formulirana in učinkovita, kot specialne paste.
Igra dveh korporacij - zlata jama
P&G ter Unilever sta dve korporaciji, ki skupaj letno obrneta več kot 100 milijard dolarjev prometa in sta lastnika 90% znamk zobnih past, ki jih vidimo na policah. Čeprav vsak od nas kdaj zamenja znamko zobne paste in pričakuje več so dejansko vse paste več ali manj enake in pripadajo enakima podjetjema - očitne izbire tako sploh ni, je le navidezna konkurenca, ki ji je edini cilj prodaja čim več neučinkovitih past ter ustnih vodic ter milijardni profiti leto za letom.
Rešitev proti zobnim oblogam ter rumenim zobem za samo 39 EUR?
Zaradi ter razlogov se je majhno, družinsko Švicarsko podjetje SWISS DENTA odločilo stopiti korak naprej in odpreti spletno prodajo svoje profesionalne zobne paste, sedaj dostopne tudi meni in tebi preko njihove spletne trgovine.

Prevod izjave lastnika podjetja: "Naša pasta je bila razvita posebej za dentalno medicino in je ni bilo mogoče kupiti kar tako saj smo jo prodajali kot je v navadi izključno dentalnim studiom in stroki. Ob začetku krize koronavirusa smo se odločili, da zmanjšamo neodvisnost od stroke postavimo lastno spletno trgovino in našo zobno pasto ponudimo v prodajo vsem, ki si jo želijo po ugodni ceni 39 EUR!"

Ker je cena na prvi pogled zelo visoka smo ga še povprašali zakaj je izdelek tako drag, tukaj je izjava v prevodu: "Morate razumeti, da mi naredimo nekaj tisoč past na mesec, sestavine so kvalitetnejše in težje dobavljive. Naš izdelek se je zadnjih deset let prodajal samo stroki. V ta izdelek je šlo na tisoče ur razvoja, raziskav in testov. Posledično je tudi cena toliko višja."

Na koncu je še dodal komentar: "Paste, ki jih vidite na trgovskih policah so narejene v ogromnih količinah (govorimo o stotinah milijonov past mesečno), 2-3 podjetja imajo monopol, posledično so njihove proizvodne cene tako nizke, da si lahko privoščijo in tudi lepo služijo čeprav je cena videti izjemno nizka. "
Skrivnost ni samo v sestavinah ampak tudi v njihovi količini
Na prvi pogled izgleda, da imajo vse zobne paste več ali manj podobne sestavine ampak kaj je bolj pomembno je njihova količina v pasti. Nekatere sestavine so drage ampak učinkovite samo v določenih količinah zato ni čudno, da jih proizvajalci dodajo v extremno majhnih količinah kot je 0.01% saj jim to zadostuje, da jo lahko promovirajo dejansko pa je takšna količina nezadostna za vidne rezultate.

Obogatena z nano-hidroksiapatitom
Nano-hidroksiapatit je najmanjši gradnik zob. Dodan v zobni pasti lahko pomaga obnoviti sklenino, da bo ta močna, gladka in sijoča.

Zmanjšuje zobne obloge (plak)
Poleg zobnega kamna in kariesa plak povzroča vnetje in krvavenje dlesni. SWISS DENTA zobna pasta vsebuje posebno sestavino, tetranatrijev pirofosfat, ki preprečuje kopičenje škodljivih bakterij in s tem ovira nastanek plaka.

Pomaga v boju proti kariesu
Nano-hidroksiapatit pomaga varno remineralizirati sklenino in potencialno odpraviti začetni karies (bele lise).

Beljenje
Nano-hidroksiapatit vam pomaga zapolniti vdolbine in razpoke v vaši zobni sklenini, da vaši zobje postanejo močnejši, bolj gladki in sijoči ter tudi na pogled bolj beli.

Nizka abrazivnost
Mnoge belilne zobne paste vsebujejo zelo abrazivne delce, ki zbrusijo zobne obloge in dobesedno stanjšajo plast sklenine, tako zobje postanejo bolj beli, vendar lahko tudi trajno poškodovani. SWISS DENTA formulacija vsebuje skrbno izbrane delce, ki so le toliko abrazivni, da zagotovijo pravi učinek čiščenja.

Dodan Vitamin E ter Q10 za zdrave in močne dlesni.
Naš komentar
Z izjavami direktorja podjetja SWISS DENTA se strinjamo saj imajo smisel in je tudi splošno znani pregovor - malo denarja, malo muzike. Vse to se v poplavi izdelko pogosto izgubi.

Ustna higiena je zelo pomembna in je vedno boljše redno skrbeti in imeti zdrave zobe kot jih zanemarjati in potem trpeti pri zobozdravniku (tako mi, kot naša denarnica).
Ali je izdelek na voljo v Sloveniji ter kje ga kupiti?
Izdelek je že na voljo v Sloveniji in ga je mogoče naročiti preko uradne spletne strani podjetja na tem naslovu.
KOMENTARJEV 9
Karolina Pred 11 minutami
Poznam to pasto, sestra je zobozdravnica v Švici in mi jo vedno prinese. Vesela sem da jo lahko končno sama kupim saj sestro nerada prosim
Amadeja Pred 38 minutami
Zadovoljna uporabnica že 2 meseca, pa tako enostavno. Priporočam vsem!
Marjan Pred 1 uro
Zakaj to ljudje počnejo? Tudi sam želim preizkusiti
Marija Pred 1 uro
Swiss denta je preprosto čudovita pasta. Bala sem se jo kupiti saj ne zaupam internetu. A na tisoče pozitivnih ocen me je prepričalo in sem zadovoljna
Vlado Pred 3 urami
Moram preizkusiti.
Petra Pred 5 urami
Bojim se zobozdravnikov, ne toliko zaradi bolečine ampak njihovih cen!!!
Maša Pred 11 urami
Tisoč krat hvala! Naročila sem pasto, pa še bila je super ugodna akcija!
DODAJTE SVOJ KOMENTAR
Vaš e-mail naslov
Vaše ime
Vaš komentar
Prikaži več komentarjev
VEČ NOVIC

2018-2020 © Slovensko zdravje. Vse pravice pridržane.
Made on
Tilda